Al 2000 exemplaren verkocht!

Daan Roosengaarde meest inspirerend voor de bouw-, vastgoed- en installatiesector

Het is zeker geen wetenschappelijk verantwoord onderzoek. Op 7 november verstuurde ik een link naar een mini-onderzoek wie de meest inspirerende persoon is voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Doel was voor mezelf ook een beeld te krijgen of ik wellicht inspirerende mensen over het hoofd zie. Met wie het interessant zou zijn om eens verder kennis te maken. De resultaten deel ik hier graag.

Hoe ben ik te werk gegaan. Oorspronkelijk werd alleen de open vraag gesteld: “Wie zijn de meest inspirerende personen als het gaat om vernieuwing in de bouw-, installatie- en vastgoedsector?” Namen die werden genoemd werden in een tabel opgenomen en mensen die het onderzoek daarna invulde konden van die personen aangeven of ze die persoon geniaal, zeer inspirerend, inspirerend, neutraal of oninteressant vonden, of dat ze de persoon niet (voldoende) kennen. Kreeg iemand uit 10 beoordelingen niet één geniaal of (zeer) interessant, dan werden ze weer uit het onderzoek verwijderd om zodoende de lijst niet al te lang te maken.

Uiteindelijk werd de tweet meermaals geretweet en 413 mensen klikte op de link. Het onderzoekje werd echter maar door 64 mensen ingevuld. Vanaf ieder IP adres kon je het onderzoek maar één keer openen.

Uiteindelijk heb ik er de volgende formule op losgelaten. Voor iedere stem geniaal scoorde je 5 punten, voor zeer interessant 3 punten en voor interessant 1 punt. Voor iedere oninteressant stem kreeg je twee punten aftrek. Omdat sommige namen langer meeliepen en daar dus meer op gestemd werd, is het totaal aantal punten gedeeld door het aantal mensen dat op je heeft gestemd.

Daar is de volgende top 10 uit gekomen. Zoals gezegd wetenschappelijk niet verantwoord, als iemand gelobbyed heeft voor stemmen in zijn/haar netwerk zal dat zeker de resultaten beïnvloeden. Maar het is mijn inziens wel een lijst met wel degelijk stuk voor stuk inspirerende mensen. Twee mensen die net buiten de top 10 vallen, maar daar mijn inziens wel in thuishoren zijn Willem Verbaan en Hennes de Ridder.

Top 10 meest inspirerend

 1. Daan Roosengaarde
 2. Jan Jonker
 3. Ruud Koornstra
 4. Jan Rotmans
 5. Jan Willem van de Groep
 6. Andy van den Dobbelsteen
 7. Marjet Rutten
 8. Thomas Rau
 9. Jeroen Heijdra
 10. Menno Lammers

Daarnaast heb ik gekeken wat nou de meest bekende namen zijn. Het feit dat ik daar op nummer één sta, is uiteraard getekend omdat ik ook meermaals hierover getweet heb. Waardoor waarschijnlijk relatief veel volgers van mij hebben gestemd.

Top 10 meest bekend

 1. Marjet Rutten
 2. Jan Rotmans
 3. Hennes de Ridder
 4. Jan Willem van de Groep
 5. Daan Roosengaarde
 6. Jeroen Heijdra
 7. Harry Nieman
 8. Rem Koolhaas
 9. Menno Lammers
 10. Gerben van Dijk

De namen die zijn genoemd en de eesrte 10 stemmers hebben overleefd (alfabetisch):
Andy van den Dobbelsteen
Atto Harstra
Ben Spiering
Carl Peter Goossen
Coen van Oostrom
Daan Bruggink
Daan Roosengaarde
Daan van der Vorm
Edu Willems
Fred Schoorl
Gerben van Dijk
Gertrud Blauwhof
Harry Nieman
Hennes de Ridder
Jan Jonker
Jan Rotmans
Jan Willem van de Groep
Jeroen Heijdra
Marjet Rutten
Martin Liebregts
Menno Lammers
Michel Baars
Rem Koolhaas
Ronald van den Hoff
Ruud Koornstra
Stefan van Uffelen
Theo Bouwman
Thomas Rau
Willem Verbaan
Yvonne van Mierlo