Opzet

Je wilt natuurlijk graag weten wat je van dit vierde boek van mijn hand kunt verwachten. Heel kort gezegd gaat Van ‘kan nie’ naar passie; succesvol vernieuwen in de bouw-, installatie- en vastgoedsector over hoe je binnen je organisatie een veranderingstraject aanpakt. Want het is niet alleen de wereld om je heen die verandert of ‘moet’ veranderen, het is net zo goed je eigen organisatie. Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie succesvol inspeelt op al die ontwikkelingen om ons heen?

Dit boek geeft praktische tips. Je krijgt (meer) inzicht in hoe verandering werkt. Hoe je het kunt managen en hoe je omgaat met weerstand. Noem het gerust een handleiding die je stap voor stap hulpmiddelen biedt.

Wil je graag een beeld van de eerste pagina’s, klik dan hier: http://issuu.com/marjetrutten/docs/teaser

In het boek is onder meer aandacht voor:

  • Vernieuwen, veranderen, innoveren – wat is het en waarom zou je?
  • Ontwikkelingen in de markt
  • Hoe organiseer je vernieuwing intern? Wie betrek je wanneer waarbij? Hoe ontwikkel je medewerkers?
  • Hoe leid je effectief een verandering? Wat is belangrijk bij de communicatie?
  • Hoe ga je om met cultuur en (hoe) kun je die veranderen?
  • Hoe kun je omgaan met weerstand?
  • Hoe bouw je een veranderplan op? Welke fases doorloop je en welke hulpmiddelen/strategieën kun je bij die fasen gebruiken?
  • Tips en tricks bij vernieuwingsprocessen.

Het boek kent een vergelijkbare opbouw met mijn eerdere boeken. Dat betekent dat naast de theorie tientallen voorbeelden uit onze eigen sector worden opgenomen. Daarnaast heb ik ook tientallen interviews gedaan en quotes hiervan vind je terug in het boek. Zie hier voor een voorbeeld van een van mijn boeken.

En ik? Wie ben ik?
Mijn naam is Marjet Rutten. Sinds 1998 werk ik in deze prachtige sector. Ik ben onder meer oprichter van BouwKennis. Sinds 2010 informeer en adviseer ik organisaties in de bouw-, installatie- en vastgoedsector over thema’s van vandaag, maar vooral van morgen. Ik zie mezelf graag als aanjager van vernieuwing.

Eerder schreef ik “Van Yab Yum naar Dim Sum”, “Van Weerstand naar Transparant” en “Vrouwen kunnen niet bouwen”. Ik houdt regelmatig lezingen en workshops en heb lid mogen zijn van het Bouwteam van minister Spies (BZK), dat de Investerings- en Vernieuwingagenda bouw heeft opgesteld, die nu wordt uitgewerkt door de Actieagenda Bouw. Binnen de Actieagenda Bouw ben ik trekker van het thema “Klantgerichte oplossingen voor duurzame woningverbetering”.

Voor opmerkingen en vragen kun je contact met mij opnemen via rutten@constructief.org of 06-54245952

Voor meer informatie over de inhoud kunt u ook op onderstaande afbeelding klikken.

inhoudsopgave2